Home-Start-

Je gaat thuis langs bij kwetsbare gezinnen en staat hen als vriend aan huis bij in het dagdagelijkse leven.

Functieomschrijving

Home-Start-vrijwilligers bieden als vriend aan huis steun aan jonge en aanstaande gezinnen. Door de wekelijkse aanwezigheid in het gezin, vergroten ze de weerbaarheid en vaardigheden van de ouders en het sociaal netwerk van het gezin. 

Tijdens een Home-Start traject ervaren kinderen, jongeren en hun ouders hoe ze hun sterke kanten en sociaal netwerk kunnen inzetten, zodat ze veel voorkomende lichte problemen die bij het normale opvoeden en opgroeien horen, zelf kunnen oplossen.

De kern van de Home-Start-werking zijn de vrijwilligers die gezinnen in hun eigen omgeving ondersteuning en praktische hulp bieden bij gezins- en opvoedende taken. Het unieke in de werking is dat één vrijwilliger met een gemiddelde van één dagdeel per week bij één gezin langs gaat en dat voor een langere tijd.

Wat verwachten we van jou?

Door de wekelijkse aanwezigheid van een vrijwilliger in het gezin, vergroot Home-Start de draagkracht, weerbaarheid en vaardigheden van de ouders, werken vrijwilligers aan de verbreding van het sociale netwerk van het gezin en draagt Home-Start preventief bij tot het welzijn van het (aanstaande) kind.

Meer info: www.homestartvlaanderen.be

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?

Werk je graag met gezinnen en heb je wat vrije tijd?