Lagere school

Ben je op zoek naar info en tips over ontwikkeling, opvoeding, school of vrije tijd? Het Huis van het Kind helpt je graag verder. 

Gezinsondersteuning

Kan je wat praktische ondersteuning gebruiken bij je huishouden of de opvoeding van je kinderen? Er zijn verschillende diensten die je kunnen helpen. 

Een vriend aan huis

De vrijwilligers van Home Start Domo bieden als vriend aan huis steun aan jonge en aanstaande gezinnen. Door de wekelijkse aanwezigheid in het gezin, vergroten ze de weerbaarheid en vaardigheden van de ouders en het sociaal netwerk van het gezin

Hulp in het huishouden

Een verzorgende als brugfiguur kan worden ingeschakeld bij gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar oud, die nood hebben aan hulp in het huishouden, structuur in het dagelijks leven of op welke manier dan ook extra ondersteuning nodig hebben. Voor gezinnen met een laag inkomen komt het OCMW voor 80% tussen in de kostprijs. 

Begeleiding op maat

1Gezin1Plan Oost-Brabant is een regionaal samenwerkingsverband waarbij het vertrekpunt de vragen en de thema's van het gezin zelf zijn. Er wordt samen een gezinsplan uitgewerkt waarbij het gezin zelf de regie in handen houdt. Er wordt gekeken naar de aanwezige krachten in de eigen omgeving en er wordt samen bekeken welke eventueel bijkomende ondersteuning wenselijk is. 

CKG De schommel biedt advies, ondersteuning en training aan wanneer de opvoeding moeizaam verloopt. Met praktijkgerichte tips en oplossingsgerichte ondersteuning denkt De Schommel mee na en reiken ze tools aan om te werken aan een opvoeding waarbij het positieve van je kind de bovenhand krijgt. Deze dienstverlening is gratis, wél vragen ze inzet en engagement om actief deel te nemen. 

Begeleid wonen CAW kan je helpen als je het gevoel hebt dat je niet alleen uit je situatie geraakt op verschillende vlakken: relaties met mensen kunnen soms verstoord geraken, de opvoeding van de kinderen loopt niet altijd van een leien dakje, je kan hulp gebruiken met je administratie, enzovoort. 

 

 

 

Interesse in een gesprek of in één van onze activiteiten?