Peuter & kleuter

Zit je met een vraag over de zorg voor je peuter?  Reageert je kleuter hevig? Of heb je het gevoel dat het opvoeden even niet lukt? Bij het Huis van het Kind kan je terecht met al je vragen en bezorgdheden.

Peuterspeelpunt

Het speelpunt is een ontmoetingsplaats waar ouders samen met hun kindjes tussen 0 en 3 jaar andere ouders en kindjes kunnen ontmoeten. Ouders kunnen bij elkaar of bij de begeleiding terecht met opvoedingsvragen en kunnen er hun sociaal netwerk uitbouwen. Kinderen ontwikkelen via het spelen met andere kinderen hun sociale vaardigheden waardoor de overstap naar de kinderopvang of het kleuterklasje gemakkelijker kan verlopen.

Diest en Scherpenheuvel

In het peuterspeelpunt van Diest en Scherpenheuvel-Zichem zijn er telkens begeleiders aanwezig die voor de organisatie en een gratis lekker kopje koffie of thee zorgen. Je kan met vragen bij hen terecht.

Tijdens de schoolperiode kan je elke donderdagvoormiddag tweewekelijks tussen 9u30 en 11u30 in BKO Balou in Scherpenheuvel terecht en op vrijdagvoormiddag wekelijks tussen 9u30 en 11u30 in het Huis van het Kind op het Sint-Jacobsplein te Diest. 

Je bent vrij om te komen en te gaan wanneer je wil. Tijdens de schoolvakanties is er geen peuterspeelpunt. Voor de juiste data en last minute wijzigingen neem je best een kijkje bij activiteiten op onze facebookpagina.

 

Wegens groot succes schakelen we sinds januari 2024 over naar een wekelijks Peuterspeelpunt! 

Voor alle data en inschrijvingen voor de specials kan je hier terecht. 

Interesse in een gesprek of in één van onze activiteiten?