Tieners

Wordt je kind een puber? Of is je kind bijna volwassen? Dan kan opvoeden een hele uitdaging zijn. Je kind ontdekt de wereld en tast grenzen af. Het Huis van het Kind geeft je de tools die je nodig hebt.

Jongerenorganisaties

Zit je met vragen en/of kan je wat hulp gebruiken? 

Waar kan je terecht?

JAC

Het jongerenonthaal van het CAW, ook wel JAC genoemd, is er voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Je kan er informatie opzoeken, vragen stellen of een babbel doen. Ook korte of langere begeleiding is een mogelijkheid. Via de chat kan je hen ook contacteren. 

 

Arktos

Arktos geeft regelmatig trainingen rond weerbaarheid of veerkracht, maar hun lokaal op de Citadel is ook een ontmoetingsplaats voor jongeren. Je kan er biljarten en kickeren. In de wintermaanden kan je er elke dinsdagavond terecht om te skaten in de indoor skatehal, maar je kan er evengoed gewoon rondhangen met vrienden.

 

Jeugddienst

Ben je op zoek naar een leuke vakantieactiviteit, wil je een fuif organiseren of wil je weten wat er in Diest georganiseerd wordt voor de jeugd?

De jeugddienst is elke werkdag geopend tussen 9 en 12.30 uur.

 

Financiële ondersteuning

OCMW

Het OCMW is een aanmeldingspunt voor allerhande aanvragen i.v.m. financiële en niet-financiële steun. 

Je kan er terecht voor onderstaande zaken: 

- administratieve hulp

- socio-culturele cheques (tussenkomsten in lidgeld sport -en jeugdclubs, tussenkomst schoolkosten, enzovoort)

- leefloon

- onderhandelen met schuldeisers voor een afbetalingsplan

- ... 

Maak telefonisch een afspraak op het nummer 013 35 77 00 of maak een afspraak aan het onthaal van Huis 30 (OCMW, Hasseltsestraat 30, 3290 Diest).

 

Interesse in een gesprek of in één van onze activiteiten?